torsdag 5 november 2009

Blomsterprakt

Idag är det lite blåsigt och kallt. Måste ha min kortärmade blus på mej ikväll för att inte frysa ihjäl!
Vi har varit på excursion idag. Fotograferat djur och natur för att fjäska med såna som tycker om sånt. Det finns så himla många sorters Märkligheter att se men tyvärr vet man inte vad det är man ser eftersom de inte finns några manualer i naturen. 
Man får lita till sina egna reaktioner på det man ser. "Ojoj en sån Märklig en" säger man till BotanikHasse ibland. Om han då håller med så vet man att det är en Märklig sak och då fotograferar man.
 Som den här saken jag står bredvid. I mitten ser det ut som en sågspånshög med vassa stoppnålar i. Hrm! Och tvärt om, ibland är det han som reagerar. Det händer ibland att jag säger "äsch, en sån såg jag i Costa Rica". Då är det tveksamt om den ska fotograferas. Men ni får några såna också. Titta på Mina BIlder!

På vår excursion som tilldrog sej på bygatan hamnade vi hos Nancy och råkade köpa två Polynesiska pareos (saronger) made in Indonesia.

Det vi vet om naturen här, och som känns väldigt gott att veta, är att det bara finns ett enda djur att rädas på land och det är en tusenfoting som kan ge lite besvär om den bits. Men den är sällsynt. Så finns det ju mosquitos och nonos som inte är så kul. Kanske man kunde skära sej på en glasbit om man vill leva farligt?Men i Pacificken, där finns det en del farligheter. Snäckor och sjögurkor som kan skjuta spjut på en, det finns sjöborrar och stingråttor som kan stickas, det finns hajar som kan bitas och det finns saltvatten som kan ge kallsupar. Det finns också ett helt ofarlig absolut sista Pacifickiskt kvällsdopp.

Inga kommentarer: