söndag 8 november 2009

LAX


Blev det en sista kväll med bravur? Ja, det blev det!
Först, när vi skulle gå ner på vår restaurang och äta sista måltiden, hördes ett rytmiskt trummilummande. En musik- och danstrupp hade uppvisning för en båtlast amerikanska kryssningsgäster. Fotstampande och höftvickande polynesier.  Har man nånsin hört att en rumpa kan gå ur led? Otroligt sånt vibrato dom får upp på sina ändor! Dom bjöd upp personer ur publiken och en del gjorde ganska bra ifrån sig, speciellt en man som verkade lite parkinsonistisk. Alla bord var upptagna av kryssarna så vi gick till husets japanska restaurang istället.



Snacka om entertainmeent och stekkonst. Kvällens andra uppvisning i ädelt hantverk, kocken bollade med sina knivar, jonglerade upp ägg i kockmössan, jonglerade med risskålarna och hade kulsprutetranchering av omeletten. Inte nog med att maten var himelskt god, det var en sann upplevelse att se den tillagas!
Kolla in ägget som befinner sej en knapp kockmössehöjd över kockens huvud!









Såhär ser atollen Rangiroa ut från ovan. Och jag kan lätt föreställa hur den ser ut från nedan. Och känns. Och luktar.


Nu är vi på LAX, Los Angeles Airport. Fort Nox! Immigrations har utökat från att ta pekfingeravtryck till att ta alla fingrar. Och stirra i kameran. Och skriva under på att man inte är terrorist eller barnkidnappare. Och visa pass och visa pass och visa pass och boardingcard.

Inga kommentarer: