söndag 1 november 2009

regn & sol


Morgonen kom, den var tidig, 5.15. Regnet sprutade ner från skyn, smattrade på pressenningen, läckte in i takventilen. Då ringde telefonen och nybesättningen stod uppe vid vakten och visste inte vart de skulle ta vägen... en kvart tidigare än vi beräknat! På med regnponcho och jaga. Hittades våta, nordiskt bleka men välbehållna och vid gott humör i ett redskapsskjul. Regnet upphörde. Såg en död landkrabba.


8 personer ombord. Det går! 
Innan lunch gav sej alla av till stan utom Hanseman och jag. Vi hade en del att bestyra, leta hotel på Mo'orea. Satt oss i baren här intill, varsin färskpressad juice och en talrik tallrik tapas med en utsökta varor. Förutom den svarta blodkorven: Små friterade knyten med olika innehåll, grönsaker eller typ räkor, kycklingbitar, en ursmarrig röra gjord på ingefära, vitlök, olja och kanske nåt annat. Annat än gamla förskrämda korvbitar man får ibland. 2 juice och en stortapas typ 350skr! Men det var det värt!

Nybesättningen blev allt tröttare, gamla nybesättningen packade. Vi åt en kanonmåltid med oxfilé. Det kom ett gäng ungar och trickortreatade på franska.
När Tina och Janne skulle ringa efter taxi till flyget gick det inte att komma ut på linjen på länge. När vi började bli ordentligt oroliga så funkade det. Ibland är det bra med oro.

Inga kommentarer: